#5. De waan van de dag is juist goed

Ik hoor het vaak om me heen… mensen die vinden dat ze worden geleefd door de waan van de dag. Ik vind juist dat we veel te weinig in de waan van de dag leven. Veel bedrijven zijn vooral bezig met de lange termijn. Met strategie. Met innovatie. Terwijl de klant vandaag goed geholpen wil worden.

Natuurlijk is het zaak om bezig te zijn met de toekomst. Met je visie voor de komende drie jaar. Met nieuwe proposities. Dat geeft energie en is gewoon gaaf om mee bezig te zijn. Alleen wat is dat waard als het vandaag de dag gewoon niet loopt.

Dus ik zeg… meer waan van de dag. Meer aandacht voor de dagelijkse gang van zaken. Het bepaalt namelijk voor een groot deel hoe succesvol je morgen zal zijn. Zo kijk ik met spanning naar Tesla: ongelofelijke visie voor de toekomst die inspireert. Maar tegelijkertijd vraag ik me af in hoeverre ze de dagelijkse gang van zaken (lees: productie van de langverwachte auto’s) echt goed in de vingers hebben.

Dichter bij huis moet ik bij waan van de dag meteen denken aan mijn eigen cluppie: PSV. Daar lag de nadruk in de voorbereiding op het in de steigers zetten van het team dat over een jaar met de kampioensschaal in de hand moest staan. Resultaat? We lagen voordat het Europese avontuur goed en wel was begonnen er al uit. Gevolg? Geen extra prikkels in de vorm van strijden met sterke buitenlandse clubs waardoor alle spelers beter (en dus meer geld waard) worden en de kans op succes juist groter zou zijn. Het is meer aan de andere clubs te danken dat we bovenaan staan dan aan onszelf. Al juich ik daarom overigens niet minder mee als we straks met die schaal in onze handen staan. Zo opportunistisch ben ik dan ook wel weer…

Zorgen dat de organisatie goed draait en vandaaruit vernieuwen en verbeteren zorgt voor meer rust en kwaliteit. Daarnaast is het merendeel van het bedrijf ook bezig om vandaag het goed te doen voor de klanten en collega’s. Dat benoemen als de waan van de dag is daarom niet terecht. Een goede structuur, de juiste strategie en goed lopende en efficiënte processen maken tijd en geld vrij om te innoveren. En innovatie begint bij de vraag van klanten en verbeter ideeën van producten en processen van vandaag. De waan van de dag is juist goed. Al noem ik het liever het belang van de dag, want het is het fundament voor de toekomst.